Brannopplæring for ansatte i institusjonsboliger
For alle virksomheter som tar brannvern på alvor
Brannsikkerhet begynner med kunnskap
Boliginstitusjoner tilhører den høyeste risikoklassen når det gjelder brannsikkerhet
Brannsikkerhet skal være en naturlig del av det daglige arbeidet, på samme måte som medisinsk pleie og servering av mat. Særlig i pleieinstitusjoner, der beboerne ofte har begrenset evne til å håndtere nødsituasjoner selv, er det kritisk å implementere både tekniske tiltak, gjennomarbeidede rutiner og tydelig ansvarsfordeling. Å forstå viktigheten av brannvern og å ta nødvendige forhåndsregler, kan redde liv og eiendom. Det handler om sikkerheten til alle som bor og jobber på sykehjemmet eller institusjonen.
I samarbeid med Helgesen Brannvern-365
Kursene er utviklet i samarbeid med Jan Magne Helgesen, som har jobbet operativt i brannvesen i mer enn 30 år. Han driver omfattende kursing, øvelser og opplæring innen brannforebygging.
- 1t, 15 min
- 6 moduler
- kr. 2 990,-
Forebyggende brannvern er spesielt viktig i boliginstitusjoner der beboere kan ha begrenset evne til å kunne håndtere en nødsituasjon.
Dette er et praktisk rettet kurs som sørger for kunnskap om det viktige brannforebyggende arbeidet og hva man skal gjøre om man havner i en brannsituasjon.
Utviklet av Helgesen Brannvern-365
Formål
Alle ansatte og ledere skal ha brannvernopplæring og gjennomføre regelmessige brannøvelser. Nyansatte og vikarer skal ha tilstrekkelig informasjon om opptreden i en brannsituasjon før de settes i arbeid.
Etter gjennomført kurs vil deltageren ha kunnskap om brannforebyggende arbeid, hvordan man kan forhindre brannspredning, samt hva man skal gjøre om man havner i en brannsituasjon. Kurset er praktisk rettet med konkrete eksempler og illustrative bilder.
Målgruppe
Kurset passer alle ansatte og ledere på sykehjem og andre institusjonsboliger.
Redd liv og eiendom
Kursinnhold
Introduksjon til brannvern
- Intensjon
- Den viktigste brannforebyggeren
Branninstruks, øvelse og opplæring
- Lovpålagt opplæring og trening
- Branninstruks, rømningsveier og møteplass
- Den enkeltes ansvar
Brannteori
- Brannsikkerhet begynner med kunnskap
- Forutsetningene for brann
Hva skal du gjøre når det brenner?
- Redde-varsle-slukke
- Slokkemetoder
- Brannskader og grunnleggende førstehjelp
- Reaksjoner på opplevd fare
Brannutvikling og brannårsaker
- Redde-varsle-slukke
- Brannspredning
- Brannceller og evakuering
- Branneksempler fra virkeligheten
Oppsummering og eksamen
Ansvarsforhold | Møteplass | Rømningsvei | Branninnstruks
Hva med kurs i brannvern – kvalitetssikret av oss – med tilpasset innhold?
Helgesen Brannvern -365
Jan Magne Helgesen har jobbet operativt i brannvesen i mer enn 30 år, og har hatt flere roller innad i brannvesenet. Han er utdannet brannkonstabel og utrykningsleder og har tilleggsutdannelse innen operativ psykologi, samt utdannelse innen sikkerhetsstyring, beredskap og ledelse.
Gjennom sin mangeårige erfaring, jobber Helgesen i dag med kursing og opplæring innen brannforebyggende arbeid med ønske om å dele opparbeidet erfaring gjennom et langt yrkesaktivt liv.
KOM I GANG
- det er deg det kommer an på!
Ta ansvar på egen arbeidsplass, du er den viktigste brannforebyggeren. Du skal kunne forebygge brann, slokke branner og være den som iverksetter handling før du får hjelp av brannvesenet eller andre.
Alle har vi et ansvar, innenfor brannsikkerhetsområdet. Det er svært viktig at alle ansatte og ledere er innforstått med eget ansvar og tar det på alvor i det daglige arbeidet.